Bio Lice bevestigt uitstekende werking

Na de korte warme periode van enkele weken geleden kenden veel vijvers een opstoot van karperluis (Argulus foliaceus). De watertemperatuur piekte immers op vele plaatsen boven de 15°C en dan is voortplanting mogelijk. Voornamelijk ondiepere plassen (<150 cm) in de oostelijke helft van ons land werden getroffen.

Veel vijverbeheerders grepen preventief in door Bio Lice in te zetten, en dit met bijzondere resultaten. 100% van de behandelde vijvers was na een week vrij van karperluis. Er was geen uitval van betekenis waarneembaar en de vangsten vielen niet terug maar namen toe.

Deze praktijkgevallen bevestigen de werking van Bio Lice en zijn actieve bestanddelen als enige beschikbare middel dat zowel preventief als curatief een visbestand kan beschermen.

Vanaf begin volgende week treedt er een gevoelige temperatuurstijging op en worden ook de nachten zachter waardoor vijvers die de watertemperatuur van 15°C water nog niet overstegen dit seizoen extra alert moeten zijn. Karperluis is eerst zichtbaar in de onthakingsemmer, op dit moment is behandelen absoluut noodzakelijk, wanneer men karperluis reeds aantreft op de vissen zelf is men in principe te laat met behandelen en is uitval reëel.

Preventief ingrijpen kan met Bio Lice en bespaart vijverbeheerders veel geld.

Kom meer te weten over karperluis op https://aquaticengineers.be/2017/04/16/karperluis-momenteel-al-aanwezig/

Contacteer Aquatic Engineers voor professioneel advies inzake visgezondheid en het optimaliseren van uw vangsten.

0 opmerkingen op “Bio Lice bevestigt uitstekende werkingAdd yours →

Laat een reactie achter