cropped-Logo_aquatic_engineers_cirkel_naast_NEG.jpg

NIEUWSBERICHT - SEPTEMBER 2020.

Wisselvallige vangsten typeren 2020.

Net zoals 2019 zal 2020 gekenmerkt worden door een zeer warme en chronische droge zomer. De zomer van 2020 kende echter minder stabiliteit en dit vertaalt zich ook zeer duidelijk in de vangstbeelden. Tot juli 2020 waren er weinig uitzonderlijke waarnemingen te melden maar met de weersverandering begin juli gingen op veel plaatsen de vangsten sterk wisselen. Extreme temperatuur- en luchtdrukschommelingen zijn vaak de hoofdoorzaak van dit fenomeen.

Belangrijk op dit tijdstip is ook najaarssterfte of het instorten (afsterven) van de opgebouwde waterbloei (algen) in een vijver. Dit verschijnsel heeft een bijzondere impact op de waterkwaliteit en op de visgezondheid.

Meer over najaarssterfte kan u aantreffen via onderstaand bericht.
P1100627

Vragen voor ons? Contacteer ons geheel vrijblijvend.

Aquatic Engineers is de referentie op gebied van vijver- en viswaterbeheer in de BENELUX. Wij hebben een zeer uitgebreide kennis op gebied van water en alles wat er mee te maken heeft.
Aquatic Engineers heeft 20 jaar expertise en werkt hiervoor nauw samen met een selecte groep bedrijven en onderzoeksinstellingen. Op deze manier kan Aquatic Engineers op elke vraag een passend antwoord bieden.
MailPoet