Dooi zet gestaag door

Tegen het einde van deze week zullen alle wateren opnieuw ijsvrij zijn. Na deze periode van vorst is het van belang te controleren of het visbestand geen schade opgelopen heeft. Vrieswonden kunnen ontstaan wanneer vissen ontwaken uit hun winterrust en naar de oppervlakte komen en zo contact maken met de ijslaag.

De oorzaken van stijgende vissen kunnen zeer divers zijn en gaan van een slechte bodemkwaliteit, een slechte waterkwaliteit, ijsrecreatie tot bepotingen kort voor de ijsperiode.

Wanneer vrieswonden waargenomen worden is ingrijpen noodzakelijk omdat bacteriële en schimmelinfecties zeer gemakkelijk kunnen ontwikkelen. Behandelen met een temperatuursonafhankelijk middel is aangewezen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer inlichtingen.

 

0 opmerkingen op “Dooi zet gestaag doorAdd yours →

Laat een reactie achter