Renovatie domein Steenberg Erpe-Mere

In het kader van de volledige renovatie van de vijver van Domein Steenberg te Erpe-Mere verplaatst AE het visbestand in 2 fasen. Via elektro/zegenvisserij worden alle vissen gevangen en achter de nieuwe dam uitgezet en gestockeerd. Binnen enkele maanden gebeurt de omgekeerde beweging.

Na de uitdunning van Europese Meervallen in 2016 werden er geen meer aangetroffen in dit deel. Wel werden 4 grote roodwangschilpadden, 45 grote karpers van 15 kg tot 25 kg, honderden kilo voorn en enkele armdikke palingen gevangen.

De vijver van het domein Steenberg  krijgt een zeer grondige renovatie. Er zullen pontons komen voor de vissers en er zal een brug van de bibliotheek naar een  eiland gebouwd worden waar plaats voorzien wordt om een boek te lezen.

De gemeente wil van de vijver een centraal aantrekkingspunt maken voor wandelaars en vissers.

Met de renovatiewerken is een investering van 200.000 euro gemoeid.

De fotoreeks kan u bekijken in de fotogalerij.

 

1 comment on “Renovatie domein Steenberg Erpe-MereAdd yours →

Laat een reactie achter