Afvissing Bosparkvijver Lokeren

De winterperiode is de periode bij uitstek om een vijver af te vissen en zo soorten uit te dunnen of een compleet visstandonderzoek uit te voeren.

Veel van onze projecten komen echter niet op onze website omwille de vraag tot privacy van de klant.

De Bosparkvijver te Lokeren is echter een publieke stadsvijver in beheer van de Lokerse Visserij Commissie. De vijver is +/- 1,5 hectare groot en centraal 5 meter diep. De concrete vraag was het uitdunnen en afvoeren van het karperbestand dat geschat werd op een 200 exemplaren met een gewicht van 5 kg tot 15 kg en hoger. Deze karpers zijn in het verleden als K1 uitgezet om te laten doorgroeien.

Uiteindelijk bleek de vangstopbrengst te bestaan uit een vrij grote hoeveelheid brasem en meer dan 1000 kg schitterende spiegelkarpers waaronder een aantal echte lederkarpers, rijenkarpers, warrelschubs en volschubs. De karpers waren in uitstekende conditie en vonden een nieuwe thuis op een vijvercomplex met diverse vijvers.

Heeft u vragen rond het afvissen van een vijver? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

1 comment on “Afvissing Bosparkvijver LokerenAdd yours →

Laat een reactie achter