Oeveraanplant na vijverrenovatie

Na het renoveren van een vijver en wanneer gekozen wordt voor een natuurlijke aflandige oever is het van groot belang enkele richtlijnen in acht te nemen.

1- De hellingsgraad van de oever mag niet te groot zijn (1:10 is ideaal) omdat er dan zeer snel erosie optreedt. Boven- en onderstaande foto’s tonen een te grote hellingsgraad waarbij sediment wordt uitgespoeld in de vijver. Dit zorgt voor extra nutriënteninvloei en een verhoogde kans op waterbloei en troebel water. Tevens is dergelijk steile oever armer aan natuurwaarden.

2- De werken dienen uitgevoerd en beëindigd te worden in een periode dat de oevervegetatie direct aangeplant kan worden. Een natuurlijke ontwikkeling afwachten is ten sterkste af te raden omwille van erosie (zie onderstaande foto). Een beplantingsdichtheid van +/- 25 planten/m² hanteren  is aangewezen om snel een dichte oevervegetatie te bekomen.

Contacteer Aquatic Engineers voor een plan op maat, professioneel advies en de volledige coördinatie van uw project.

0 opmerkingen op “Oeveraanplant na vijverrenovatieAdd yours →

Laat een reactie achter