Verhoogde aanwezigheid van karperpokken

Momenteel heerst er een verhoogde aanwezigheid karperpokken.

Karperpokken (of vispokken) worden veroorzaakt door een herpesvirus (Herpesvirus cyprini ) en uit zich in wasachtige witte proppen op het lichaam. De ziekte zelf is niet dodelijk en verdwijnt veelal vanzelf bij het warmer worden van het water. Het is wel mogelijk dat een ernstige infectie voor misvormingen zorgt. Ook andere vissoorten naast karper zijn hiervoor gevoelig.

De voornaamste oorzaak van de verhoogde aanwezigheid van karperpokken zijn de lage watertemperatuur en een verlaagde immuniteit. Voornamelijk de recente schommelingen in watertemperatuur laten vissen migreren naar verschillende waterlagen waardoor ze gevoeliger worden. Ook overbezetting is een belangrijke trigger.

Heeft u vragen rond visziekten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

0 opmerkingen op “Verhoogde aanwezigheid van karperpokkenAdd yours →

Laat een reactie achter