Lustige Vissers Terhagen kunnen rekenen op AE

De Lustige Vissers Terhagen zijn bijna 100 jaar gesitueerd in het 75 hectare grote kleiputtengebied gelegen tussen Boom en Terhagen (Rumst). Kleiputten zijn vaak diepe plassen die zeer geschikt zijn voor onze huidige vormen van (wedstrijd)visserij.

Een oriënterend bodemonderzoek bracht de historische vervuiling van het kleiputtengebied in kaart en de plannen tot sanering zijn voorgesteld. Ook de manier waarop het terrein naar de toekomst toe ontwikkeld zal worden is bekend  en een verplaatsing van de visclub zal noodzakelijk worden.

De Lustige Vissers moeten echter niet wanhopen want ook in andere gebieden is het overleg met WenZ uitstekend en zijn er alternatieve locaties voorhanden om de visclub een nieuwe start te geven. Ook de budgetten worden voorzien.

Er zijn een hele reeks voorbeelden die Aquatic Engineers tot een goed einde bracht, of waar we nog volop in overleg zijn. De meest recente zijn de Sigmacluster Vlassenbroek en de Sigmacluster Bovendijle. Het overleg met WenZ verloopt hier uitzonderlijk vlot en constructief waarbij nagenoeg alle wensen van de visclub en het opgemaakte plan (door Aquatic Engineers) gevolgd worden.

Aquatic Engineers levert professionele bouwplannen af (zowel van vijver als gebouwen) die in die mate gedetailleerd zijn dat ze een bouwvergunning kunnen staven en gebruikt kunnen worden door de betrokken aannemer. Hiervoor beschikken we over een burgerlijk ingenieur/architect. Een ruwe schets lager.

Aquatic Engineers is gespecialiseerd in deze problematieken en heeft een jarenlange ervaring in herlokalisatie van visvijvers in het kader van het Sigmaplan. Tevens kunnen we qua morfologie een perfecte vijver ontwerpen die vissen en natuurwaarden samenbrengt tot een unieke symbiose.

Wenst u ook professioneel advies in een vergelijkbare situatie? Contacteer Aquatic Engineers geheel vrijblijvend.

0 opmerkingen op “Lustige Vissers Terhagen kunnen rekenen op AEAdd yours →

Laat een reactie achter