De Maatjes ontvangen prestigieuze EFTTEX 2019 CHARITY AWARD

Op vrijdag 14 juni 2019 ontving Visclub De Maatjes uit Nieuwmoer de prestigieuze EFTTEX 2019 CHARITY AWARD. Voorzitter Jan Gotink en raadslid Ludo Helsen namen deze waardevolle prijs in ontvangst.

Visclub De Maatjes is een non-profitclub bemand door vrijwilligers en biedt recreatief en competitief vissen aan met een sterke focus op het aanmoedigen van jongeren en mensen met een beperking. Ze bieden cursussen aan voor alle leeftijden en vaardigheden om deelnemers met hun ​​passie voor de sport te inspireren. Ze hebben meer dan 30 jaar ervaring met het initiëren van kansarme, geestelijke of lichamelijke zieke kinderen en dit met een grote verscheidenheid aan achtergronden. Ook worden er programma’s opgesteld die zijn speciaal aangepast zijn aan de individuele behoeften van de deelnemers.

Met deze EFTTEX 2019 CHARITY AWARD ter waarde van meer dan 10.000 euro kunnen ze nog meer kinderen helpen en gelukkige momenten laten beleven!

Meer info over Visclub De Maatjes op http://www.vcdemaatjes.be/

De EFTTA of European Fishing Tackle Trade Association werd in 1981 in Londen opgericht met een duidelijk doel: de Europese sportvisindustrie te ondersteunen – de fabrikanten en groothandelaren, de importeurs en exporteurs. De EFTTA-steun omvat promotie en bescherming van de sportvisactiviteiten, de groei van de viskwekerijactiviteiten en invloed op het beleid en de wetgeving die van belang zijn voor de sector, de sportvissers (ook ‘recreatieve hengelaars’ genoemd) en het milieu. Om dit effectief te doen, heeft EFTTA zich geregistreerd als een officiële lobbyvereniging in Brussel.

EFTTA is rechtstreeks betrokken bij het Europees beleid en de wetgeving met betrekking tot (onder andere) kleine waterkrachtcentrales, aalscholverproblematiek, chemicaliën en een aantal visserijbeheersplannen met betrekking tot zeebaars, tonijn, Atlantische en Baltische kabeljauw en zalm en meer. Pas onlangs heeft de EU sportvisserij expliciet in de visserijbeheerplannen opgenomen, namelijk zeebaars (sinds 2015) en kabeljauw in de Oostzee (sinds 2016). EFTTA verwacht dat hiervan nog meer zal komen in de toekomst.

In 1982 werd EFTTEX als eerste Europese vakbeurs (EFTTEX) georganiseerd. Deze beurs heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de belangrijkste vakbeurs voor de industrie. EFTTEX trekt een aantal van de meest bekende namen in de branche aan en is ook een plek om nieuwe en opkomende bedrijven binnen de branche te ontmoeten.

De locatie van EFTTEX verandert jaarlijks en eerdere gastlanden zijn Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zwitserland, Spanje, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Meer info over EFTTA en EFTTEX op https://www.eftta.co.uk/ en https://www.efttex.co.uk/

 

0 opmerkingen op “De Maatjes ontvangen prestigieuze EFTTEX 2019 CHARITY AWARDAdd yours →

Laat een reactie achter