Renovatie Vrijbroekpark Mechelen

Studiebureau Antea en Aquatic Engineers coöpereren in de renovatie van het Vrijbroekpark te Mechelen. Het volledige Vrijbroekpark wordt heraangelegd waarbij de historische en waardevolle parkvijver en de voor- en achtervaarten een centrale rol blijven spelen.

De aanwezige waterpartijen worden heraangelegd met aandacht voor ecologie, beleving, educatie en recreatie.

De parkvijver van het Vrijbroekpark meet +/- 19250m² en werd in de jaren dertig van de 20e eeuw met de hand uitgegraven, volgens overlevering tot 3 meter diepte. De vijver heeft de vorm van een spiegelvijver (in het oorspronkelijke ontwerp zou er een kasteel aan de noordelijke kant van de vijver komen). Langs beide zijden van de vijver vertrekken er vaartjes. Deze zouden ooit verder doorheen het park slingeren om zo roeiboten een rondvaart te kunnen laten maken maar dat is nooit gerealiseerd.

Een eerder persbericht is beschikbaar op https://www.hln.be/in-de-buurt/mechelen/vijver-vrijbroekpark-wordt-heringericht-met-oog-voor-recreatie-educatie-en-natuurbeleving~ac1acafd/

Aquatic Engineers is gespecialiseerd in remediëring van plassen en meren. Heeft u zelf een project of vragen, contacteer ons vrijblijvend.

0 opmerkingen op “Renovatie Vrijbroekpark MechelenAdd yours →

Geef een reactie