AE ontwikkelt revolutionair hygiëneprotocol Karpervijvers

Het uitzetten van karper en onderhoudsbepotingen zijn de laatste jaren bijzonder risicovol gebleken. Los van de herkomst van de vissen treedt er zeer vaak sterfte op bij het autochtone visbestand waarbij vaak de grootste en mooiste vissen het loodje leggen. Ook de nieuwe bepoting overleeft het vaak amper.

Aquatic Engineers stelde een revolutionair hygiëneprotocol op specifiek voor extensieve karpervijvers. Dit protocol is gebaseerd op een uitgekiend stappenplan waarbij de nodige hygiënemaatregelen accuraat toegepast dienen te worden gecombineerd met het toedienen van de nodige immunostimulantia.

De combinatie van beide stappen laat toe de uitval door infecties te verlagen tot nagenoeg nul. Een mijlpaal in het uitzettingsbeleid en beheer van karperwateren.

Klanten van AE kunnen via hun login het protocol raadplegen in hun Klantenzone.

Voor de toepassing van het protocol op uw eigen bedrijfsspecifieke situatie kan u steeds contact op nemen met AE.

 

 

 

1 comment on “AE ontwikkelt revolutionair hygiëneprotocol KarpervijversAdd yours →

  1. Een heel duidelijk en correct protocol, eindelijk kunnen hygiënemaatregelen en immunostimulantia ook in deze sector (op recreatie visvijvers) ingevoerd en toegepast worden. Dit is binnen de professionele aquacultuur al sinds jaar en dag zo.

    Mvg,
    JP

Laat een reactie achter