Afvangen karperbestand

Na ingrijpende werkzaamheden en het afgraven en afvoeren van de sliblaag in de vijver van VNA Kuringen/Het Loze Vissertje Kermt kon het oude karperbestand opnieuw op de vijver uitgezet worden.

Via elektro- en zegenvisserij ving Aquatic Engineers een groot deel van de karpers terug uit hun tijdelijke woonplaats (de kasteelomwalling) en werden ze opnieuw in de vijver uitgezet. In totaal vond 5500 kg karper opnieuw hun thuis in de wedstrijdvijver.

Bijna altijd vallen de vangsten na baggerwerkzaamheden terug en zijn visziekten alom tegenwoordig maar wanneer de werken doordacht en gecoördineerd gebeuren zijn er geen problemen te verwachten. In dit geval werd  op de eerste wedstrijd (een week na het vullen van de vijver en de herbepoting) meer dan 1000 kg vis gevangen.

Contacteer Aquatic Engineers voor uw project en advies op maat.

 

0 opmerkingen op “Afvangen karperbestandAdd yours →

Laat een reactie achter