Grondwatertafel blijft verontrustend laag

De droogte van de afgelopen maanden heeft ervoor gezorgd dat de grondwatertafel op vele plaatsen extreem laag is. Dit vertaalt zich voor vijvers in deze streken naar een zeer lage waterstand. Gemiddeld genomen heeft slecht 25% van de locaties in Vlaanderen een grondwaterstand die normaal te noemen is, de overige 75 % van de locaties worden gekenmerkt door een te lage grondwaterstand.

Om te controleren hoe de situatie in uw streek is kan u terecht op volgende link https://dov.vlaanderen.be/dovweb/html/3grondwaterstandindicator.html

Voor viswaterbeheerders is het van belang om tijdig in te grijpen. Indien het vijverwaterpeil alarmerend laag komt te staan (en bijvullen is niet mogelijk) wordt het noodzakelijk de aanwezige vissen te ontzetten en (al dan niet tijdelijk) over te brengen naar een andere vijver. Wacht echter niet te lang want eens het waterpeil zeer laag is wordt het afvissen sterk bemoeilijkt en ondervindt het aanwezige visbestand ernstige schade.

Aquatic Engineers is gespecialiseerd in dergelijke projecten en kan snel en efficiënt vijvers van eender welke grootte visvrij maken. We kunnen tevens beroep doen op professioneel vistransport om het hele project vlot en snel uit te voeren.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

0 opmerkingen op “Grondwatertafel blijft verontrustend laagAdd yours →

Laat een reactie achter