Voorbereidingen najaar

Medio oktober loopt op vele plaatsen het seizoen naar zijn einde toe. Op het einde van het seizoen zijn er toch een aantal aanbevelingen die van belang zijn om het aanwezige visbestand vlot en zonder problemen de winter te laten ingaan.

  • Blijf beluchten gedurende de nachtelijke uren (van 22.00u tot 06.00u) tot een watertemperatuur van 10°C wordt gemeten. Eens de watertemperatuur lager uitkomt is beluchten op klok niet meer nodig en mogen de beluchters afgelegd worden voor de winterperiode. Af en toe enkele uren beluchten blijft aanbevolen tot er vorst van betekenis optreedt. Belucht niet bij luchttemperaturen rond of onder het vriespunt.
  • Blijf op intensieve vijvers voederen tot wanneer de watertemperatuur daalt beneden 6°C. Indien er een wintercriterium plaatsvindt mag men zelfs de hele winter blijven voederen zolang er geen vorst van betekenis optreedt.
  • Indien er werken dienen uitgevoerd te worden aan de vijver is de winterperiode daarvoor ideaal.
  • Tracht zo snel mogelijk de vijver op winterniveau te krijgen. Met de voorbije droogte is het van belang om dit zeker voor de vorstperiode uit te voeren.
  • Tracht bladval zoveel mogelijk te verwijderen van het wateroppervlak. Hoe minder organisch materiaal water en bodem dienen te verwerken, hoe beter.
  • Controleer of de overloop van de vijver (indien aanwezig) vlot werkt om problemen met hoge waterstanden in de winter te vermijden.
  • Indien men nog een behandeling wenst te doen tegen ectoparasieten zoals karperluis en bloedzuigers kan dit nu nog.

Bij vragen kan u AE steeds vrijblijvend contacteren.

0 opmerkingen op “Voorbereidingen najaarAdd yours →

Laat een reactie achter