Drijvende planteneilanden als meerwaarde

Veel vijvers kampen met een tekort aan (onder)waterplanten en oeverplanten. Vaak is het ook niet mogelijk om planten aan te planten of te laten ontwikkelen omwille van een hoge(re) visbiomassa, kunstmatige oevers of het gebruik als recreatieplas.

In al deze gevallen kan een unieke oplossing met drijvende planteneilanden gerealiseerd worden.

Drijvende planteneilanden ontwikkelen een zeer uitgebreid wortelstelsel waar vissen en andere dieren zeer veel schuilgelegenheid (o.a. tegen aalscholvers) en voedsel in terugvinden. De wortels hangen in het water tot gemiddeld 1 meter diep en dieper.

Het uitgebreid wortelstelsel zorgt tevens voor een zeer groot verbruik van voedingsstoffen uit het water, dus rechtstreekse concurrentie met blauwalgen, het nutriëntenverbruik van drijvende planteneilanden bedraagt +40% t.o.v. een aanplant in de oever.

Naast bovenstaande voordelen is het esthetisch aspect onmiskenbaar.

Aquatic Engineers heeft een team dat specifiek opgeleid is in het dimensioneren, (voor)aanplanten en installeren van drijvende plantenmodules en dit voor siervijvers, visvijvers als natuurlijke waterzuivering.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

0 opmerkingen op “Drijvende planteneilanden als meerwaardeAdd yours →

Laat een reactie achter