Afvissing stabilisatievijver BP CHEMBEL Geel

In opdracht van BP CHEMBEL voerde Aquatic Engineers in week 46 de gehele afvissing en het vistransport uit van de stabilisatievijver BP CHEMBEL te Geel.

In het kader van een totale remediëring en de ecologische opwaardering van de plas (en waterzuivering) diende als eerste stap het benthivore visbestand volledig verwijderd te worden. De viswerkzaamheden waren zeer uitgebreid op de nagenoeg 5 hectare grote plas. Om de vangstefficiëntie zo hoog mogelijk te houden werden nagenoeg alle gekende vistechnieken aangewend.

Het warmwatermeer is bij voorkeur geschikt voor thermofiele vissoorten zoals karper en giebel die het jaar rond kunnen groeien. Er werd dan ook een zeer grote biomassa weggevangen met een zeer goede conditie.

0 opmerkingen op “Afvissing stabilisatievijver BP CHEMBEL GeelAdd yours →

Laat een reactie achter