Afvissing Blues Lake

Dat de meren van Blues Lake een tot de verbeelding sprekend karperbestand herbergen is geen geheim. Beide meren zaten tot maanden vooruit volgeboekt om een 30 kg spiegel of schub te verschalken. Door het aflopen van de uitbating en de opoffering van de meren als compensatiegebied natuur voor de uitbreiding van de steenbakkerij komt er op 31 december 2021 helaas een einde aan de visserij op deze meren.

Ook de wedstrijdvijver van De Kleiput en Zoet & Zout dienen jammerlijk te verdwijnen. Het verdwijnen van deze aantrekkelijke vijvers en meren is een heel spijtige zaak en een zware aderlating voor de hengelsport in deze streek.

Door een gerichte en professionele afvissing door Aquatic Engineers van de karpermeren is echter het gros van het karperbestand gered kunnen worden. Maar liefst 76 geselecteerde spiegel- en schubkarpers waarvan enkelen die de magische grens van 30 kg bereikten werden gevangen en op transport gezet naar een nieuwe thuis, namelijk Lac Le Douaire in Naomé (Bièvre).

Lac Le Douaire is een nieuw betaalwater te boeken vanaf 5 maart 2022. Meer informatie op https://www.lacledouaire.com/

0 opmerkingen op “Afvissing Blues LakeAdd yours →

Laat een reactie achter