Afvissing Begijnenvijvers Hechtel-Eksel

In week 3/2022 werden de Begijnenvijvers (in beheer van Witvisclub Hechtel-Eksel) bevist met als doel de uitdunning van te groot geworden karpers en het verzamelen van een dataset voor schubcortisolanalyse van de meest courante zoetwatervissoorten. Omdat de Begijnenvijvers een grote soortsamenstelling kennen was deze locatie bij uitstek geschikt. Dit onderzoek kadert in het consortium Aquatic Engineers (Coene P), Ghent University (Aerts J) en Flanders Research Institute for Agriculture, Fisheries and Food (Aerts J) die actief zijn in het project “Visstandbeheer van commerciële wateren die worden gebruikt voor sportvisserij.”

Meer informatie over de bepaling van schubcortisol kan u lezen op

https://aquaticengineers.be/2021/05/06/optimalisatie-van-het-visstandbeheer-van-commerciele-wateren-die-worden-gebruikt-voor-sportvisserij/